Hello guys ! Welcome to my blog :D

khilaf .



haaaa , di pagi nan indah nie aku kembali ke alam blog yg serba comel ini untuk menaip satu entries . entries yg berunsur sedih mungkin ? *sediakan sekotak tissue* ok , abaikan aku . tajuk ? khilaf . ya , khilaf . hampa kat sini ada kawan kan ? semua masalah hampa , hampa kongsi dgn kawan hampa kan ? bila hampa kongsi masalah tu , hampa mesti tak expect yg kawan hampa tu nak cerita kat orang laen kan ? yaaa , entries harini sha nak cerita pasal kawan sha . er , bekas kawan mungkin sekarang ? ceritanya bermula pada beberapa hari lepas . masa tu kawan sha nie ada kenai dgn seorang hamba ALLAH nie , sha tak kesah sangat sebab memang dy ada hak nak kawan dgn orang laen . hamba ALLAH nie pun rapat dgn sha , tak pelik jugak kan kalau sha cakap hamba ALLAH tu sepupu sha ? ya , sepupu . bila depa kenai , sha pun tak dak masalah apa . pastuh satu harini sha nak tunaikan janji , dulu sha pernah janji nak belanja kawan sha nie chatime . jadi sha suruh dy datang sini . masa sha otw nak pegy sana , sha pegy ambek cousin sha tu dulu memandangkan sha tak dak kawan nak teman and kami pun memang dah lama tak jumpa . bila dah siapsiap semua , kami pun sembang larh banyak benda . tetiba cousin sha nie cerita pasal kawan sha nie ha , dy cerita larh banyak benda . then tetiba ada pulak pasal sha . k , cerita dy cemnie . sha paling rimas bila orang buat macam dy kenai sha sangat , sebab sha rasa benda tu benda paling annoying . jadi bila cousin bagitau yg kawan sha nie cerita seolaholah cousin sha nie tak kenal sha , sha pun rasa larh macam arghhh ! tak tau nak gambarkan dgn kata apa yg sha rasa . bila dah sampai , lepak chatime semua , sha pun balek macam biasa . then malam tu ada 3 text dari 3 hamba ALLAH yg berbeza . menyatakan ketidakpuasan hati depa kat sha sebagai seorang kawan . sorang demi sorang bagitau yg sha abaikan depa , bagitau kata sha dah kurang masa dgn depa . bagitau kata depa terasa sebab keluaq dgn kawan p chatime uh . cena depa tau ? ha , sha letak gambaq kat twitter . sejak tu sha mula sedar , then sha tak dak contact sangat dah dgn kawan sha yg jumpa kat chatime uh . bukan sebab malas , tapi sebab banyak sangat benda yg nak diuruskan plus plus banyak hati yg nak kena jaga . nak dijadikan cerita , pagi tadi sha tengok kawan sha uh update status kat fb . k , terasa sangat . then sha decide , sha suruh dy go on and tak yah kawan dgn sha lagi . sha tau sha tak sempurna , sha tak mampu nak jaga hati semua orang . kami tak pernah gaduh sampai cemnie sekali , then dy cakap takpala apa semua bla bla bla dy terus remove sha dari friend fb . rasa bersalah tak sangga dah nie . tapi tu mungkin keputusan terbaek untuk semua orang .

weh , sorry . sorry kalau selama hang kenai aku hang tak pernah puaih hati dgn layanan aku kat hang . sorry kalau selama hang kenai aku , aku tak pernah jaga perasaan hang . sorry jugak kalau selama hang kenai aku , aku tak pernah ada masa hang susah and sedih . sorry kalau selama nie hang ingat aku cari hang masa hang susah ja . takpa , go on dgn hidup hang . hang tau dak , aku rasa hebat sebab ada kawan yg hebat macam hang . aku tak pernah nak hargai hang kan ? sorry weh . keputusan aku nie mungkin memuaskan semua pihak . hang pun tak yah nak saket hati dah dgn aku lepaih nie . thanks selama nie sebab tak pernah jemu dengaq aku cerita , tak pernah penat dengaq aku menanges bila ingat kat kimi , tak pernah letih layan perangai aku . terima kasih , pakcik aku . nie mungkin last entries aku untuk hang , aku janji aku tak kacau hang dah lepaih nie . banyak benda , banyak sangat benda yg kita lalui samasama . hang kawan yg baek , terima kasih sekali lagi :')



tapi ALLAH tu adil kan ? bila sha sedih , dy gantikan kesedihan sha dgn kegembiraan . tadi dapat berita dari sis eyda yg menyatakan beliau akan pulang ke kedah esok malam ! yepppppiiiii . haha . tak sabar nak jumpa beliau , harap tiada lagi halangan yg akan datang . doakan sha ya ? :') 


salam sayang , 
sha .






Thanks sebab baca sampai habez :)

7 comments:

Syahmi said...

bguz larh hang hppy nek..aq yg slh nek.. Xdk ap yg nk aq kta g..maaf da xbguna kt ag..

+cik sha+ said...

masa kita merancang , allah juga merancang .

Syahmi said...

^_^ xpa la nek.. Ag pn xckp knai aq.. Aq pn xckp knai ag.. Btw nice entry..

eydafaizal said...

aloloo .. dah lha syg tayah sedeh2 .. biasalah manusia mmg macam tuh .. kita neh takkan mampu nak puaskan hati semua pihak .. wake up syg .. adek akk kan kuat .. ;')

eydafaizal said...

aloloo .. dah lha syg tayah sedeh2 .. biasalah manusia mmg macam tuh .. kita neh takkan mampu nak puaskan hati semua pihak .. wake up syg .. adek akk kan kuat .. ;')

+cik sha+ said...

sis ; ya , kuat sangat kak . kalau dulu allah bagi ujian lebih hebat dari nie pun adik boleh lalui , apatah lagi yg nie kan kak ? :)

Syahmi said...

^_^